Wat is Voetreflexzonetherapie ?

Voetreflexzonetherapie is een techniek waarbij het hele lichaam behandelt word via reflexzones en punten op de voeten. Het hele lichaam wordt als het ware afgespiegeld op de voeten. Alles wat we in ons lichaam hebben aan organen, botten, spieren, hormonen, klieren, etc. is op de voet weer terug te vinden.

Voeten zijn onderdelen van ons lichaam die vaak "vergeten" worden. Dit in tegenstelling tot de rest van ons lijf: denk maar eens aan afspraken bij een tandarts of een kapper. Pas op het moment dat er klachten zijn worden we ons bewust van deze juweeltjes.

De therapievorm die ik toepas, heeft als basis de STER-therapie, een nieuwe zachte vorm van voetreflexologie, waarbij er op de energiepunten zachte druk wordt uitgeoefend die geen pijn geeft. Als de energie ergens geblokkeerd is en niet goed kan doorstromen, is dat voelbaar op bepaalde punten van de voetzolen. Door die te behandelen kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Het lichaam komt weer in balans.

De essentie van de Ster-therapie is het toevoegen van positieve energie aan plekken die een tekort aan energie hebben. Je kunt het niet op jezelf toepassen.
De werkwijze is gericht op de ontspanning.