Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaii. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen glad, rond en wat plat geworden zijn.

Hoe ziet een hotstone massage eruit?

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warme en ontspannend gevoel. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik afwisselend met of zonder stenen waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseer wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerste de stenen lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in de spierweefsels komen, wat de massage effectiever maakt.

 

Wat is het effect van hotstone massage?

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfhelend vermogen van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstone massage draagt bij aan:

- Ontspanning
- Verbeterd spier- en bottenstelsel
- Stressvermindering
- Verhoogt doorbloeding en lymfestelsel
- Ontgiftigd het lichaam
- Spijsverteringsproces wordt verbeterd