Wat is Anma massage?

Anma massage (= basis voor Shiatsu)

Anma massage is één van de oudste massagevormen in de wereld en tevens de eerste methode die 2500 jaar geleden als lesvorm op papier werd gezet en nog steeds als zodanig beoefend wordt. Anma is een Japanse drukpuntenmassage. 5000 jaar geleden al werd ANMA toegepast. Bij het doorlopen van de geschiedenis van andere massagevormen blijkt dat Anma de basis is van vele vormen, zoals Stoelmassage, Sportmassage, Tuina en Shiatsu.

Anma bestaat uit drukken, stretchen, kneden en wrijven van het hele lichaam zonder olie om die te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. Het effect van de acuperessuurmassage is verassend ontspannend en verkwikkend.

In het Oosten probeert men eerder te streven naar een "balans" dan naar een "perfecte" gezondheid.

ANMA massage bevordert de bloed- en lymfecirculatie en het stimuleert de spieren om de afvalstoffen los te laten. Door de verbeterde bloedsomloop worden afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen gemakkelijker in de spieren en hersenen worden opgenomen. De stimulatie van het lymfesysteem verhoogt de lichamelijke weerstand. De energiehuishouding van het hele lichaam komt in balans.

ANMA vind plaats op een massagetafel door de kleren heen en een sessie duurt een half uur of een uur.

ANMA is uniek in Noord-Nederland.